Select your Top Menu from wp menus

30.04.

Monika Seleš probodena nožem na teniskom terenu (1993.)

Monika Seleš probodena nožem na teniskom terenu (1993.)

Svojevremeno najbolja tenisačica svijeta, po nacionalnosti Mađarica rođena u Novom Sadu, Monika Seleš je 30. travnja 1993. doživjela usred teniskog meča napad nožem. Izveo ga je jedan od gledatelja. U tom je trenutku bila na prvom mjestu u svjetskom tenisu, pretekavši čak i slavnu Steffi Graf, svoju najveću konkurenticu.

Monika Seleš igrala je meč s Magdalenom Maleevom u četvrt-finalu turnira u Hamburgu i vodila je 2-0 u setovima, kad je iz publike došao Günter Parche i zario joj kuhinjski nož u leđa između lopatica. Taj Nijemac bio je strastveni obožavatelj Steffi Graf i rekao je da je to učinio da omogući Grafovoj povratak na prvo mjesto u svjetskom tenisu.

Sud ga je proglasio poremećenim i dodijelio mu samo uvjetnu kaznu i obavezno psihijatrijsko liječenje. Rana koju je zadao Moniki Seleš bila je duboka 1,5 centimetara i trebalo joj je samo nekoliko tjedana da zacijeli, no psihički stres izbacio je Moniku iz tenisa na 2 godine. Steffi Graf doista je uspjela povratiti prvo mjesto. Kasnije se Monika Seleš vratila turnirima, no nikada nije dosegla raniju formu. Odlučila je nikada više ne nastupati u Njemačkoj.

Facebook Comments

Vezani članci