Na današnji dan

Mogući budući predsjednik SAD-a koji je oženjen Meksikankom – 1953.

Unutar obitelji Bush John Ellis Jeb Bush specifičan je po tome što se oženio Meksikankom Columbom Garnicom Gallo, koju je upoznao 1970. godine u meksičkom gradu Leónu.

Dana 11. veljače 1953. godine rođen je John Ellis Jeb Bush, američki političar iz dinastije Bush. Njegov nadimak Jeb, pod kojim je uglavnom poznat, zapravo je kratica njegovog punog imena John Ellis Bush. Njegov otac George H. W. Bush bio je predsjednik SAD-a od 1989. do 1993. godine, a brat George W. Bush istu je funkciju držao od 2001. do 2009. godine. Jeb je mlađi brat Georgea W. Busha, s time da je dobna razlika između njih dvojice šest i pol godina.

Jeb Bush izabran je 1998. za guvernera Floride, a vršio je zatim tu funkciju tijekom punih dvaju mandata, sve do 2007. godine. Unutar obitelji Bush Jeb je specifičan po tome što se oženio Meksikankom Columbom Garnicom Gallo, koju je upoznao 1970. godine u meksičkom gradu Leónu. Vjenčali su se 1974. godine u Teksasu, a ona se uselila u SAD. Columba Bush po vjeri je katolkinja, a na katoličanstvo je prešao i Jeb Bush 1995. godine. Zajedno imaju troje djece: sina Georgea Prescotta Busha, koji je također političar, kćer Noelle, te sina Johna Jr. Busha.


Komentari