Na današnji dan

Mogući budući japanski car s dva doktorata, koji je posjetio Hrvatsku – 1965.

Princ Akishino studirao je i na poznatom Oxfordu. Stekao je čak dva doktorata znanosti. U pogledu znanstvenog rada bavio se ponajviše biologijom, osobito proučavanjem ptičjih i ribljih vrsta.

Dana 30. studenog 1965. godine rođen je japanski princ Akishino – čovjek koji je danas drugi po redu u liniji nasljeđivanja japanskog carskog prijestolja. Naime, princ Akishino sin je današnjeg japanskog cara Akihita i mlađi brat krunskog princa Naruhita. Dakako, krunski princ trebao bi biti nasljednik japanskog prijestolja u slučaju smrti svog oca cara. Međutim, krunski princ Naruhito u ovom trenutku nema muških nasljednika, nego samo jednu kćer. U slučaju Naruhitove smrti, prijestolje prelazi na njegovog brata – spomenutog princa Akishina rođenog na današnji dan.

Princ Akishino rođen je u Tokiju, oko pet i pol godina nakon svog starijeg brata. Akishino je primio vrlo dobro obrazovanje. Bio je na studijima prava i biologije u Japanu, a zatim je studirao i na poznatom Oxfordu. Stekao je čak dva doktorata znanosti. U pogledu znanstvenog rada bavio se ponajviše biologijom, osobito proučavanjem ptičjih i ribljih vrsta.

Princu Akishinu rodio se sin 2006. godine kao prvo muško dijete u carskoj obitelji u posljednjih četrdesetak godina. Dječak se zove princ Hisahito i trebao bi u budućnosti naslijediti carsko prijestolje, jer njegov stric (krunski princ) nema muških nasljednika. Zanimljivo je da je princ Akishino posjetio Hrvatsku 2013. godine.


Komentari