Na današnji dan

Michael Schumacher, jedan od najboljih vozača svih vremena – 1969.

Zanimljivo je da se Michael Schumacher sastao više puta s papom sv. Ivanom Pavlom II. i da je rekao da je susresti glavu Katoličke Crkve posebno iskustvo.

Na današnji dan 1969. godine rođen je u Njemačkoj znameniti Michael Schumacher. Smatra ga se jednim od najboljih vozača u povijesti Formule 1, već zbog same činjenice da je čak 7 puta osvojio naslov svjetskog prvaka. Schumacher je rođen u gradu Hürthu u Njemačkoj, u neposrednoj blizini Kölna. Dapače, Hürth je od središta Kölna udaljen manje od 10 kilometara, tako da danas funkcionira gotovo kao dio tog velikog grada.

Svoje rane vožnje kartingom Michael Schumacher izvodio je još kao dječak u Horremu, također u blizini Kölna. Njegov mlađi brat Ralf Schumacher rodio se kad je Michael imao pet i pol godina (30. lipnja 1975. godine). Zanimljivo je da su Michael i Ralf jedina braća u povijesti koja su uspjela pobijediti na utrkama Formule 1. Dapače, tijekom karijere čak su na četiri uzastopne utrke zajedno zauzeli prvo i drugo mjesto.

Michael Schumacher je katolik, što ja karakteristično za kölnsko područje. Naime, Kölnska nadbiskupija stoljećima je bila jedna od najvažnijih nadbiskupija u Njemačkoj. Golema katolička katedrala u Kölnu, s tornjevima visine oko 157 metara, najveća je crkvena građevina u Njemačkoj. Nekoć je ta katedrala bila i najviša građevina na cijelom svijetu, a danas predstavlja najposjećeniju turističku atrakciju u Njemačkoj. U Kölnu je, inače, rođen i znameniti zapadnonjemački kancelar Konrad Adenauer, također katolik kao i Schumacher. Samo dvadesetak kilometara od Schumacherovog rodnog Hürtha nalazi se grad Bonn, također važno sjedište katoličanstva u Njemačkoj. Zanimljivo je da se Michael Schumacher sastao više puta s papom sv. Ivanom Pavlom II. i da je rekao da je susresti glavu Katoličke Crkve posebno iskustvo.


Komentari