Na današnji dan

Melania Trump – Slovenka u braku s milijarderom Donaldom Trumpom – 1970.

Rođena je u slikovitom slovenskom gradiću Sevnici, smještenom uz obalu rijeke Save, samo oko 15 kilometara uzvodno od Krškog. Već u mladosti postala je fotomodelom, a 1996. godine preselila se u New York.

Dana 26. travnja 1970. godine rođena je Melanija Knavs, Slovenka koja se kasnije preselila u SAD i udala za Donalda Trumpa, američkog milijardera. Trumpu je to bio treći brak, nakon Ivane Trump (rođenog prezimena Zelníčková) i Marle Maples. Zanimljivo je da je Ivana Trump, upravo kao i Melania, koja je rođena na području nekadašnje Jugoslavije, potjecala iz jedne socijalističke države s većinskim slavenskim stanovništvom (Čehoslovačke). Melania je rođena u slikovitom slovenskom gradiću Sevnici, smještenom uz obalu rijeke Save.

 Melania je već u mladosti postala fotomodelom, a 1996. godine preselila se u New York. Tijekom karijere promijenila je oblik pisanja svog imena i prezimena iz Melanija Knavs u Melania Knauss. Ona i Donald Trump vjenčali su se 2005. godine na Floridi, a na njihovoj su svadbenoj svečanosti bili, između ostalih, Hillary Clinton, Bill Clinton, Heidi Klum, P. Diddy, Shaquille O’Neal i Rudy Giuliani.

Komentari