Na današnji dan

Mario Draghi – današnji predsjednik Europske središnje banke i nekadašnji direktor u Goldman Sachsu – 1947.

Tijekom svojih 30-ih i 40-ih godina bio je Draghi sveučilišni profesor u Italiji, a zatim je dobivao sve više i više funkcije u talijanskim i međunarodnim financijama.

Dana 3. rujna 1947. godine rođen je Mario Draghi, današnji predsjednik Europske središnje banke. Zbog njegovog utjecaja na monetarnu politiku Europske unije smatraju ga jednim od najmoćnijih ljudi na svijetu. Draghi je prije dolaska na sadašnju poziciju bio guverner Talijanske banke, središnje bankarske ustanove za Italiju. Na funkciji predsjednika Europske središnje banke zamijenio je Francuza Jean-Claudea Tricheta 2011. godine.

Mario Draghi rodio se u Rimu, a završio je studij na rimskom sveučilištu La Sapienza. Doktorat iz ekonomije stekao je na znamenitom MIT-u (Massachusetts Institute of Technology) u SAD-u. Tijekom svojih 30-ih i 40-ih godina bio je Draghi sveučilišni profesor u Italiji, a zatim je dobivao sve više i više funkcije u talijanskim i međunarodnim financijama. Bio je izvršni direktor Svjetske banke, direktor u Goldman Sachsu te član upravnih odbora nekoliko banka i korporacija. Godine 2005. postao je guvernerom Talijanske banke, a s te je pozicije zatim došao na čelo europske monetarne politike kao novi predsjednik Europske središnje banke.

Komentari