Na današnji dan

Marilyn Monroe otpjevala Kennedyju pjesmu Happy Birthday Mr. President – 1962.

Marilyn Monroe umrla je samo nekoliko mjeseci kasnije (5. kolovoza 1962. godine). Kennedy je ubijen sljedeće godine u poznatom atentatu u Dallasu.

Dana 19. svibnja 1962. godine održana je u New Yorku rođendanska proslava za predsjednika Johna F. Kennedyja. Na toj je svečanosti Marilyn Monroe otpjevala predsjedniku poznatu pjesmu Happy Birthday Mr. President, što je bila njena varijanta tradicionalne anglosaksonske rođendanske pjesme.

Zanimljivo je da je ta proslava predsjednikovog 45. rođendana zapravo održana deset dana uoči njegovog pravog rođendana (koji je padao 29. svibnja). Svečanost je priređena u poznatom Madison Square Gardenu u New Yorku, pred otprilike 15.000 osoba. Marilyn Monroe imala je tada 35 godina, a umrla je samo nekoliko mjeseci kasnije (5. kolovoza 1962. godine). Na svečanosti je nosila specijalnu haljinu s 2.500 utkanih kristala.

Predsjednik Kennedy bio je u drugoj godini svog mandata u doba proslave tog rođendana. Ubijen je sljedeće godine u poznatom atentatu u Dallasu, kad mu je bilo 46 godina.


Komentari