Na današnji dan

Maria Shriver – Kennedyjeva nećakinja i Schwarzeneggerova supruga – 1955.

Za Arnolda Schwarzeneggera udala se u travnju 1986. godine, kad je njoj bilo trideset godina, a njemu trideset i osam. 

Dana 6. studenog 1955. godine rođena je Maria Shriver, američka novinarka i supruga Arnolda Schwarzeneggera. Rodila se u Chicagu kao kći Sargenta Shrivera i Eunice Kennedy Shriver, sestre znamenitog američkog predsjednika Johna Fitzgeralda Kennedyja. Među ujacima Marije Shriver bili su, osim spomenutog predsjednika, također i Robert Francis Kennedy, poznat kao Bobby, koji je bio američki ministar pravosuđa, senator i predsjednički kandidat, te Edward Moore Kennedy, poznat i kao Ted, koji je bio dugogodišnji senator SAD-a.

Majka Marije Shriver – spomenuta Eunice Kennedy Shriver – osnivačica je Specijalne olimpijade, a otac – Sargent Shriver – bio je američki veleposlanik u Francuskoj od 1968. do 1970. godine, kao i prvi direktor organizacije Peace Corps.

Za Arnolda Schwarzeneggera udala se u travnju 1986. godine, kad je njoj bilo trideset godina, a njemu trideset i osam. Postala je prvom damom Kalifornije 2003. godine, kad joj je suprug izabran za guvernera te američke savezne države. Rastavili su se 2011. godine, premda se nikada nisu službeno razveli. Maria je rodila četvero djece: Katherine Eunice Schwarzenegger (rođenu 1989.), Christinu Mariju Aureliju Schwarzenegger (rođenu 1991.), Patricka Arnolda Shrivera Schwarzeneggera (rođenog 1993.) i Christophera Sargenta Shrivera Schwarzeneggera (rođenog 1997. godine).


Komentari