Na današnji dan

Legalizirano kockanje u Nevadi – 1931.

U vrijeme kad je legalizirano kockanje u Nevadi (1931. godine) SAD je prolazio kroz teško razdoblje Velike depresije, izazvane gospodarskom krizom i slomom burze iz 1929. godine.

Dana 19. ožujka 1931. godine legalizirano je kockanje u Nevadi, što je donijelo znatne prihode toj američkoj saveznoj državi. Zakonski akt o legalizaciji kockanja potpisao je tadašnji guverner Nevade Fred Balzar. Komercijalno kockanje danas je dozvoljeno u manjini američkih saveznih država, a osobito je zanimljivo da u Nevadi, unatoč legalnom kockanju, nije dozvoljena lutrija.

U vrijeme kad je legalizirano kockanje u Nevadi (spomenute 1931. godine) SAD je prolazio kroz teško razdoblje Velike depresije, izazvane gospodarskom krizom i slomom burze iz 1929. godine. Nažalost, u kockarsko poslovanje u Nevadi uključili su se i šefovi organiziranog kriminala, uključujući zloglasnog Benjamina Siegela, poznatog pod nadimkom Bugsy. Kasnije su u Las Vegas mnogo investirali i bogati poduzetnici s načelno legalnim poslovanjem, poput Howarda Hughesa, što je dovelo do smanjenja kriminalnog karaktera tamošnjeg krupnog kapitala.

Komentari