Na današnji dan

Krunski princ Salman Al Khalifa – vjerojatni budući kralj Bahreina (1969.)

Potencijalni budući kralj Bahreina, krunski princ Salman bin Hamad bin Isa Al Khalifa rodio se 21. listopada 1969. godine. Studirao je na uglednim sveučilištima: na Američkom sveučilištu u američkom glavnom gradu Washingtonu te na znamenitom Cambridgeu. Rodio se s tilulom šeika, a 1999. godine dodijeljena mu je titula krunskog princa, koja označava predviđenog nasljednika prijestolja u Bahreinu.

Krunski princ Salman najstariji je sin današnjeg bahreinskog kralja Hamada bin Ise Al Khalife, koji je do 2002. godine bio emir, a tada se proglasio kraljem. Nakon očevog proglašenja kraljevstva krunski princ Salman uzdignut je s ranga Njegove Visosti na rang Njegove Kraljevske Visosti. Krunski princ Salman Al Khalifa imao je velik utjecaj na dovođenje Formule 1 u Bahrein (Velika nagrada Bahreina prva je u povijesti Formule 1 koja se održava na području Bliskog istoka).

Inače je Kraljevina Bahrein malena država, površine samo 765 četvornih kilometara, čime je tek nešto veća od površine Grada Zagreba.


Komentari