Na današnji dan

Kennedyju se rodio sin i nasljednik 17 dana nakon pobjede na predsjedničkim izborima – 1960.

ST-C333-3-63 10 October 1963 President Kennedy and his son, John F. Kennedy Jr. White House, West Wing Colonnade. Photograph by Cecil Stoughton, White House, in the John F. Kennedy Presidential Library and Museum, Boston.

John F. Kennedy Mlađi proveo je prve godine života u Bijeloj kući. Kad mu je otac ubijen u atentatu, mali John nije imao još ni tri godine. 

Dana 25. studenog 1960. godine rođen je sin američkom predsjedniku Johnu F. Kennedyju. Dobio je jednako ime kao i otac, pa ga se označava kao John F. Kennedy, Jr. (Mlađi). Vrlo je zanimljivo da se taj sin rodio samo 17 dana nakon što mu je otac izabran za američkog predsjednika. Kasnije je Jackie rodila još jednog sina, Patricka Bouviera Kennedyja, ali je on umro samo dva dana nakon rođenja.

John F. Kennedy Mlađi bio je beba u Bijeloj kući, kamo su se Kennedyjevi uselili na početku predsjedničkog mandata. Kad mu je otac ubijen u atentatu, mali John nije imao još ni tri godine. Dapače, zanimljivo je da je svečani sprovod predsjednika Kennedyja održan u Washingtonu upravo na dan kad je padao dječakov treći rođendan.

Nakon završenog studija prava John F. Kennedy Mlađi postao je odvjetnik. Poginuo je tragično kad se zrakoplov kojim je pilotirao srušio kod istočne obale SAD-a. U istom su zrakoplovu poginule i njegova supruga i njena sestra. U trenutku pogibije Johnu F. Kennedyju Mlađem bilo je samo 38 godina (manje nego njegovom ocu predsjedniku koji je ubijen s 46 godina).


Komentari