Na današnji dan

Kako izgleda rodna kuća Johna F. Kennedyja? – 1917.

Zanimljivo je da se Kennedyjeva rodna kuća nalazi samo oko tri kilometra od središta poznatog sveučilišta Harvard te oko dva i pol kilometra od središta sveučilišta MIT (engl. Massachusetts Institute of Technology).

Dana 29. svibnja 1917. godine rođen je John F. Kennedy, kao drugo po redu dijete svojih roditelja (imao je dvije godine starijeg brata Joea koji je kasnije poginuo tijekom Drugog svjetskog rata u bombarderskoj misiji). John F. Kennedy rođen je u predgrađu američkog grada Bostona, na adresi 83 Beals Street, Brookline, gdje su njegovi roditelji u to vrijeme imali dom. Kuća u kojoj je rođen postoji i danas, a organizirana je kao nacionalni povijesni spomenik pod imenom John Fitzgerald Kennedy National Historic Site. Zanimljivo je da se ta kuća nalazi samo oko tri kilometra od središta poznatog sveučilišta Harvard i samo oko dva i pol kilometra od središta sveučilišta MIT (engl. Massachusetts Institute of Technology).

Danas se u Kennedyjevoj rodnoj kući može vidjeti krevet u kojem ga je majka porodila (nalazi se u roditeljskoj spavaćoj sobi, najbliže prozoru). Također, može se vidjeti i izvorna kolijevka koju je koristila obitelj Kennedy. Budući predsjednik rodio se na današnji dan oko tri sata poslijepodne pa su svi satovi u kući danas zaustavljeni na tom vremenu.

Komentari