Na današnji dan

John Lennon ubijen s 4 metka u leđa – 1980.

Ubojica Mark David Chapman pred ubojstvo je doletio u New York s Havaja i obilazio taj grad po uzoru na lik Holdena Caulfielda iz poznatog Salingerovog romana Lovac u žitu.

Na današnji je dan 25-godišnji Mark David Chapman ubio Johna Lennona u New Yorku. Ubojstvo se dogodilo pred poznatom stambenom zgradom ‘Dakota’ u kojoj su Lennon i Yoko Ono stanovali, a koja je smještena uz Centralni park.

Ubojica Chapman imao je psihičkih problema i bio je dugo vremena opsjednut mišlju kako treba ubiti Lennona. Inače je od djetinjstva bio veliki obožavatelj i Beatlesa i Lennona. Pred ubojstvo doletio je u New York s Havaja i obilazio je taj grad po uzoru na lik Holdena Caulfielda iz Salingerovog romana Lovac u žitu.

Na dan ubojstva Chapman je čekao Lennona pred njegovom zgradom. Oko 17.00 Lennon je izašao s Yoko Ono i uputio se prema limuzini. Chapman se rukovao s njime i Lennon mu je potpisao nedavno objavljeni album. John i Yoko su otišli, a Chapman je nastavio čekati.


John Lennon i Yoko Ono vratili su se oko 22:50 i tek tada ga je Chapman upucao. Pogodio ga je s četiri metka u leđa i ubio na licu mjesta. Osuđen je na zatvor u trajanju od 20 godina do doživotnog i danas još uvijek služi kaznu.

Komentari