Na današnji dan

John F. Kennedy pobijedio Richarda Nixona na predsjedničkim izborima – 1960.

Nixon je odbio šminku, inzistirao je na užurbanom vođenju kampanje do pred samo sučeljavanje (što ga je jako umorilo), i k tome se još nije u potpunosti oporavio od nedavnog boravka u bolnici. 

Dana 8. studenog 1960. godine John F. Kennedy pobijedio Richarda Nixona na predsjedničkim izborima u Sjedinjenim Američkim Državama i to sa samo 0,1 % glasova prednosti. Jedna od odlučujućih stvari za Kennedyjevu pobjedu bio je uspjeh u televizijskom sučeljavanju. To je bilo prvo sučeljavanje predsjedničkih kandidata na televiziji u povijesti SAD-a. Kennedy se odmarao prije sučeljavanja i dobro se pripremio, tako da je izgledao osunčan, samopouzdan i opušten.

Nixon je odbio šminku, inzistirao je na užurbanom vođenju kampanje do pred samo sučeljavanje (što ga je jako umorilo), i k tome se još nije u potpunosti oporavio od nedavnog boravka u bolnici. Zbog svega toga, na televiziji je izgledao blijed, boležljiv i umoran. Nixonova dotadašnja prednost u anketama nakon tog se sučeljavanja pretvorila u zaostatak. Ipak, premda je Nixon izgubio te izbore, dobio je one 1968. i 1972., dugo nakon Kennedyjeve smrti.


Komentari