Na današnji dan

Jane Tomlinson – amaterska sportašica koja je skupljala novac za borbu protiv raka – 2007.

Uspjela je skupiti preko 1,85 milijuna funti u dobrotvorna svrhe, sudjelujući u maratonima i triatlonima te ostalim sportskim događajima.

Dana 3. rujna 2007. godine umrla je Jane Tomlinson, amaterska sportašica koja je još u mladosti oboljela od karcinoma, a zatim posvetila veći dio ostatka života dobrotvornim sportskim akcijama. Jane Tomlinson po struci je bila radiolog, a specijalizirala se za pedijatrijsku radiologiju. Još je u mladosti dobila tumor na dojci, zbog čega joj je prvo morala biti operirana izraslina, a zatim i odstranjena dojka.

Nažalost, rak se kasnije vratio pa joj je odstranjena i druga dojka. S vremenom se rak proširio na kosti i pluća, a njoj je rečeno da ima samo 12 mjeseci života. Jane Tomlinson odlučila je iskoristiti ostatak života za činjenje dobrotvornih stvari. Uspjela je skupiti preko 1,85 milijuna funti u dobrotvorna svrhe, sudjelujući u maratonima i triatlonima te ostalim sportskim događajima.

Biciklom je Jane prešla više od 6.100 kilometara preko cijelog SAD-a, čime je uspjela skupiti velik novac. To je ujedno bio njen posljednji sportski dobrotvorni pothvat. Potrebno je napomenuti da je uz spomenute sportske napore Jane prolazila i kroz kemoterapije i zračenja. Preminula je u dobi od 43 godine. 


Komentari