Na današnji dan

Jackie Kennedy Onassis umrla mirno u snu – 1994.

Sprovod je održan u isusovačkoj crkvi sv. Ignacija Lojolskog u New Yorku, u istoj katoličkoj crkvi u kojoj je bila krštena i u kojoj je primila Svetu potvrdu (Krizmu).

Dana 19. svibnja 1994. godine umrla je u snu Jacqueline (Jackie) Kennedy Onassis, samo dva i pol mjeseca prije svog 65. rođendana. Uzrok smrti bila je vrsta tumora, ne-Hodgkinov limfom, koji joj je otkriven samo 4 mjeseca ranije. Umrla je u svom stanu u New Yorku, okružena prijateljima, obitelji i svojim knjigama koje je jako voljela. Sprovod je održan u isusovačkoj crkvi sv. Ignacija Lojolskog u New Yorku, u istoj katoličkoj crkvi u kojoj je bila krštena i u kojoj je primila Svetu potvrdu (Krizmu).

Jacqueline je s Johnom F. Kennedyjem imala četvero djece, ali ju dvoje umrlo ubrzo po rođenju. Nadživjeli su je sin John F. Kennedy, Jr. (koji je poginuo u poznatoj nesreći zajedno sa suprugom 1999. pilotirajući malim avionom) i kći Caroline, koja je i danas živa, podržava Baracka Obamu i bila je kandidat za senatorsko mjesto ispražnjeno odlaskom Hillary Clinton na mjesto državne tajnice.

Jackie je sa svojim drugim suprugom Aristotelom Onassisom nije imala djece (on je bio 23 godine stariji od nje). Ona i Onassis živjeli su na visokoj nozi na pet lokacija: na njegovom privatnom otoku Skorpios pokraj Grčke, u stanovima u Parizu i New Yorku, na farmi konja u New Jerseyu ili na njegovoj privatnoj 99-metarskoj jahti.


Kad je Onassis umro, Jackie je ostala po drugi put udovica, a bilo joj je samo 45 godina. Od Onassisa je naslijedila zbog grčkih zakona samo 26 milijuna dolara, no to je uspjela dobrim ulaganjem navodno pretvoriti u nekoliko stotina milijuna dolara. Pokopana je uz prvog supruga Johna F. Kennedyja na slavnom vojnom groblju Arlington pokraj američkog glavnog grada Washingtona.

Komentari