Na današnji dan

Gospina ukazanja kod La Salettea u Francuskoj – 1846.

Katolička crkva komisijski je istraživala fenomen iz La Salettea i priznala je njegovu vjerodostojnost. Priznato je ubrzo i jedno čudesno izliječenje.

Dana 19. rujna 1846. godine dogodila su se ukazanja Blažene Djevice Marije kod mjesta La Salette u Francuskoj. Blaženu Djevicu Mariju vidjelo je dvoje djece, 11-godišnji dječak Maximin Giraud i 15-godišnja djevojka Melanie Calvat. Papa blaženi Pio IX. odobrio je štovanje tog ukazanja, a kasnije je to potvrdio i papa Leon XIII.

Mjesto La Salette nalazi se u francuskim Alpama, oko 40 kilometara jugoistočno od Grenoblea. Djeca koja su vidjela ukazanje čuvala su krave, a Blaženu Djevicu vidjeli su u liku prekrasne mlade žene. Ona im je dala zasebne poruke, u kojima su najavljene teškoće. Smatra se da su se te teškoće odnosile na tešku zimu koja se dogodila na prijelazu u sljedeću godinu. Doista, u nekim dijelovima Europe izbila je tada glad.

Katolička crkva komisijski je istraživala fenomen iz La Salettea i priznala je njegovu vjerodostojnost. Priznato je ubrzo i jedno čudesno izliječenje. Djevojka-vidjelica Melanie Calvat postala je katoličkom časnom sestrom pod imenom sestre Marije od Križa. Umrla je u Italiji 1904. godine, u 74. godini života. Dječak-vidioc Maximin Giraud umro je u 40. godini života u rodnom kraju kod La Salettea. Danas ondje postoji svetište Gospe Salettske, smješteno u prekrasnom alpskom okruženju.


Komentari