Na današnji dan

Glumac Peter Lawford – šogor predsjednika Johna F. Kennedyja – 1984.

Lawford je postao članom znamenitog Sinatrinog Rat Packa

Dana 24. prosinca 1984. godine umro je glumac Peter Lawford. Osobito je zanimljiv po tome što je bio šogor američkog predsjednika Johna F. Kennedyja. Naime, Kennedyjeva sestra Patricia udala se 1954. godine za Lawforda, otprilike godinu dana nakon što su se vjenčali John F. Kennedy i Jacqueline Bouvier (Jackie).

Puno ime Petera Lawforda bilo je Peter Sydney Ernest Lawford, a zanimljivo je da je izvorno bio zapravo Britanac, a ne Amerikanac. Naime, Lawford je rođen u Londonu 1923. godine (bio je oko pet godina mlađi od predsjednika Kennedyja). Lawford je bio sin visokopozicioniranog britanskog generala Sydneyja Turinga Barlowa Lawforda (koji je imao i vitešku titulu sir).

Peter Lawford preselio se u SAD, gdje je glumio u cijelom nizu hollywoodskih filmova. Među najpoznatijim ulogama bile su mu one u Uskršnjoj paradi, s Judy Garland i Fredom Astaireom, te u Kraljevskom vjenčanju, gdje je uz njega glumila i Sarah Churchill, kći britanskog premijera Winstona Churchilla.

Lawford je postao članom znamenitog Sinatrinog Rat Packa. Primjerice, glumio je u izvornom filmu Oceanovih 11 s Frankom Sinatrom, Deanom Martinom, Sammyem Davisom Juniorom i Joeyem Bishopom. Zanimljivo je da je Lawford pomagao svom šogoru Johnu F. Kennedyju u predsjedničkoj kampanji. Sinatra mu je navodno dao nadimak Brother-in-Lawford (igra riječi s obzirom na engleski pojam brother-in-law, što znači šogor). Peter Lawford nadživio je Johna F. Kennedyja za 21 godinu, a umro je u Los Angleseu.


Komentari