Na današnji dan

Giorgio Armani – modni dizajner ogromnog bogatstva (1934.)

Dana 11. srpnja 1934. rođen je Giorgio Armani, jedan od najuspješnijih talijanskih modnih dizajnera. Njegovo se bogatstvo danas procjenjuje na 8,3 milijardi dolara, a bogatiji je čak i od Silvija Berlusconija. Armani je rođen u Piacenzi, talijanskom gradu smještenom uz rijeku Po, otprilike između Milana i Parme.

Navodno je Armanijev otac, imenom Ugo Armani, bio dijelom armenskog podrijetla. U mladosti je Giorgio Armani jedno vrijeme studirao medicinu, a bio je i u talijanskoj vojsci. Ipak, potražio je drugačiju karijeru. Zaposlio se u Milanu kao prodavač muške odjeće, a zatim i kao dizajner za kuću Cerruti, u vlasništvu Nine Cerrutija.

Godine 1973. Giorgio Armani otvorio je zasebni dizajnerski ured u Milanu, a 1975. osnovao je kompaniju Giorgio Armani S.p.A., također u Milanu.

Armanijeva je kompanija u međuvremenu toliko narasla da danas ima godišnje prihode od gotovo 1,8 milijardi dolara. Armani posjeduje čak i hotele u Milanu i Dubaiju. Armanijev hotel u Dubaiju zauzima cijeli niz katova u današnjem najvišem neboderu na svijetu (829,8 metara visoki Burj Khalifa).


Komentari