Na današnji dan

George Washington posjedovao je dvorac i golemo imanje – 1732.

Washington je tijekom vremena povećavao opseg zemljišta Mount Vernona, tako da je u doba kad je postao predsjednik SAD-a to imanje doseglo površinu od oko 3.340 hektara.

Dana 22. veljače 1732. godine rođen je George Washington, prvi predsjednik Sjedinjenih Američkih Država. Rodio se na imanju zvanom Pope’s Creek Estate koje je posjedovao njegov otac, bogati robovlasnik iz Virginije. Naime, Washingtonova je obitelj pripadala sloju dobrostojećih zemljoposjednika koji su u vlasništvu imali plantaže s robovima. Većina posjeda obitelji Washington nalazila se uz obalu rijeke Potomac, južno od današnjeg američkog glavnog grada Washingtona (koji je, uostalom, ime dobio upravo po Georgeu Washingtonu). Imanje Pope’s Creek Estate nalazilo se na južnoj obali Potomaca, tako da je George rođen vrlo blizu te rijeke.

U odrasloj dobi George Washington posjedovao je na obali Potomaca svoje glavno imanje nazvano Mount Vernon. Ondje je imao dvorac znatne veličine, koji se može vidjeti i danas. Washington je tijekom vremena povećavao opseg zemljišta Mount Vernona, tako da je u doba kad je postao predsjednik SAD-a to imanje doseglo površinu od oko 3.340 hektara. Dapače, Washington se oženio bogatom udovicom Marthom Dandridge Custis, koja je s prethodnim suprugom imala posjed od čak 7.195 hektara. Tim supruginim imanjem George je također uvelike upravljao, u ime nje i njenog sina iz prethodnog braka. Ukupan broj robova na tim imanjima iznosio je nekoliko stotina. Sve u svemu, prvi predsjednik SAD-a bio je vrlo imućan čovjek.

Komentari