Na današnji dan

George Smith Patton – američki general – 1885.

Znameniti obračun kod O.K. Corrala dogodio se samo četiri godine prije Pattonovog rođenja u Arizoni, državi u susjedstvu generalove rodne Kalifornije.

Dana 11. studenog 1885. godine rođen je George Smith Patton, američki general koji je stekao osobit utjecaj tijekom Drugog svjetskog rata. Rodio se u gradiću San Gabrielu u Kaliforniji, samo desetak kilometara od središta Los Angelesa. General Patton bio je podrijetlom iz bogate obitelji jer mu je majka bila kći Benjamina Davisa Wilsona, gradonačelnika Los Angelesa i kalifornijskog državnog senatora. Taj je generalov djed, s nadimkom Don Benito postao velikim zemljoposjednikom u Kaliforniji jer je nabavio niz rančeva u Kaliforniji, smještenih na širem području Los Angelesa. Radilo se o zemljištima čija se veličina mjerila u tisućama hektara, a čija bi današnja vrijednost dosezala stotine milijuna dolara, s obzirom na položaj u gusto izgrađenom dijelu Los Angelesa.

General George Smith Patton  rodio na tzv. Divljem zapadu. Naime, 1885. godine njegova rodna Kalifornija pripadala je tom području, kao i većina američkog teritorija zapadno od Stjenjaka. 


Komentari