Na današnji dan

General Ulysses S. Grant III. – unuk istoimenog američkog predsjednika – 1881.

Ulysses S. Grant III. diplomirao je na znamenitom West Pointu (prvi je u njegovoj generaciji bio Douglas MacArthur, kasnije proslavljeni general u Drugom svjetskom ratu).

Dana 4. srpnja 1881. godine rođen je general Ulysses S. Grant III., unuk američkog generala i predsjednika Ulyssesa S. Granta. Zanimljivo je da su tri generacije Grantovih zaredom dosegle generalski čin (spomenuti predsjednik, njegov sin i njegov unuk). 

Ulysses S. Grant III. diplomirao je na znamenitom West Pointu, kao šesti u generaciji (prvi je u njegovoj generaciji bio Douglas MacArthur, kasnije proslavljeni general u Drugom svjetskom ratu). Grant je kao mladi časnik dodijeljen inženjerijskom korpusu Američke vojske. Jedno je vrijeme bio u Bijeloj kući kao pomoćnik predsjednika Theodorea Roosevelta.

Zanimljivo je da se Ulysses S. Grant III. oženio kćerju američkog ministra obrane i nobelovca Elihu Roota. Generalom je postao nešto prije ulaska SAD-a u Drugi svjetski rat. Tijekom tog je rata bio zapovjednik civilne obrane SAD-a (tada je već bio u 60-im godinama života). Unaprijeđen je i u generala s dvije zvjezdice (engl. Major General). Poživio je sve do 1968. godine, tako da je umro u prilično visokoj 88. godini života.


Komentari