Na današnji dan

David Cameron postao britanskim premijerom – 2010.

Cameron je pohađao elitni Eton, a studirao je na znamenitom Oxfordu, i to na Brasenose Collegeu (ondje je studirao i poznati Michael Palin).

Dana 11. svibnja 2010. godine postao je David Cameron britanskim premijerom. U tom trenutku bile su mu 43 godine, što ga svrstava među mlađe premijere u britanskoj povijesti. Doduše, čak šest premijera bilo je mlađe pri svom stupanju na dužnost (daleko najmlađi premijer i ujedno jedini s manje od trideset godina bio je znameniti William Pitt Mlađi s 24 godine).

David Cameron rođen je u Londonu 1966. godine. I s majčine i s očeve strane Cameron je bogatog podrijetla. Dapače, njegovi djed i baka po majci imali su naslove Sir i Lady. Bogatstvo Davida Camerona procjenjuje se na otprilike 4 milijuna funti, a očekuje se da će znatna dodatna sredstva naslijediti u budućnosti od svoje obitelji. Dapače, i Cameronova supruga Samantha također je iz bogate obitelji (otac joj je Sir, a majka Lady).

Cameron je primio skupo obrazovanje. Pohađao je elitni Eton, a studirao je na znamenitom Oxfordu, i to na Brasenose Collegeu (ondje je studirao i poznati Michael Palin). David Cameron na spomenutom je Oxfordu pohađao multidisciplinarni studij filozofije politike i ekonomije (engl. Philosophy, Politics and Economics – PPE). Takav su multidisciplinaran studij pohađali mnogi poznati političari, uključujući današnjeg vođu oporbe u Velikoj Britaniji – Eda Milibanda – i njegovog brata Davida Milibanda (bivšeg britanskog ministra vanjskih poslova).


Komentari