Na današnji dan

David Beckham – slavni nogometaš i modna ikona – 1975.

43188, LONDON, UNITED KINGDOM - Sunday August 1 2010. David Beckham watches the Arsenal v AC Milan match with his three sons at the London soccer team's plush Emirates Stadium. Beckham, who is recovering from a ruptured Achillies tendon, has had his hopes of playing for England again potentially sabotaged by the new boss of the Italian side. The 35-year-old has played two seasons on loan from LA Galaxy for AC Milan, a move that enabled him to stay in Europe and play in the English national squad's matches. Milan's boss Massimo Allegri was asked if Beckham would be returning for a third loan period. He said: "I don't think so. He is recovering from a very bad injury and at that age I think it is very difficult to come back". **NORTH AMERICAN USE ONLY** Photograph: © Kika Press, PacificCoastNews.com **FEE MUST BE AGREED PRIOR TO USAGE** **E-TABLET/IPAD & MOBILE PHONE APP PUBLISHING REQUIRES ADDITIONAL FEES** UK OFFICE:+44 131 557 7760/7761 US OFFICE:1 310 261 9676

Procjenjuje se da je u pet godina provedenih u Galxyiju zardio nevjeroatnih 250 milijuna dolara, što od ugovora, što od sponzorskih prava.

Drugog svibnja 1975. godine u Londonu je rođen jedan od najpoznatijih engleskih i svjetskih nogometaša David Beckham. Premda je odrastao u Londonu, njegovi su roditelji bili fanatični obožavatelji Manchester Uniteda, pa je od njih i David naslijedio sklonost prema tom klubu.

Za Manchester United Beckham je debitirao 1992. godine te je u njemu proveo 11 sezona osvojivši 9 trofeja. Godine 2003. odlazi u Real Madrid kao dio klupskog projekta Los Galacticos, koji je podrazumijevao dovođenje velikih zvijezda. Četiri godine kasnije odlazi u Ameriku i potpisuje za momčad Los Angeles Galaxy gdje je dočekan kao planetarna zvijezda. Procjenjuje se da je u pet godina provedenih u Galxyiju zaradio nevjeroatnih 250 milijuna dolara, što od ugovora, što od sponzorskih prava. Nogometnu karijeru završio je 2013. godine u francuskom Paris SG-u u kojem je igrao pet mjeseci, a sav zarađeni novac darovao je u dobrotvorne svrhe.

Osim po nogometnoj genijalnosti Beckham je poznat i kao svjetska modna ikona, a nakon ženidbe sa Victorijom, bivšom članicom svojevremeno megapopularne pop-grupe Spice Girls, nije silazio sa stranica časopisa i elektronskih medija. Sa svojom suprugom postao je jednom od najznačajnijih figura  svjetskog jet-seta i nezaobilazni dio tzv. pop kulture.


piše: Dražen Krajcar

Komentari