Na današnji dan

CNN započeo s emitiranjem do svršetka svijeta– 1980.

Početak emitiranja CNN-a objavio je njegov osnivač Ted Turner riječima: „Nećemo se odjavljivati do svršetka svijeta…“

Prvog lipnja 1980. godine s emitiranjem je započeo CNN, prvi televizijski kanal u SAD-u s 24-satnim vijestima. CNN je kratica za Cable News Network, a osnovao ga je Ted Turner, američki poduzetnik koji je u međuvremenu postao medijskim tajkunom. Inače, Ted Turner ujedno je i jedan od najvećih pojedinačnih zemljoposjednika u SAD-u, s otprilike 800.000 hektara zemljišta. Emitiranje CNN-a započelo je u 17.00 sati po lokalnom vremenu, iz studija u Atlanti, glavnom gradu američke savezne države Georgije.

Početak emitiranja CNN-a objavio je Ted Turner riječima: “Nećemo se odjavljivati do svršetka svijeta. I tada ćemo biti uključeni, pratit ćemo ga uživo, i to će biti naše posljednje, posljednje emitiranje. Državnu himnu odsvirat ćemo samo jednom, 1. lipnja, i to je sve. Kad dođe svršetak svijeta svirat ćemo Bliže, o Bože moj prije odjave.”

CNN se proslavio praćenjem uživo Zaljevskog rata 1991. godine, što je donijelo revoluciju u televizijsko praćenje ratova. Mnoge tv mreže poput Skv Newsa, Euronewsa, Al Jazzere i drugih, kasnije su slijedile izvornu ideju CNN-a.


Komentari