Na današnji dan

Christina Onassis – nasljednica silno bogatog Aristotela Onassisa – 1950.

Aristotel Onassis nazvao je svoju golemu jahtu Christina, upravo po kćeri. 

Dana 11. prosinca 1950. godine rođena je Aristotelu Onassisu jedina kći, imenom Christina. Onassis je imao i sina – Aleksandra – no on je umro još prije oca u jednoj zrakoplovnoj nesreći. Tako je Christina bila jedino Aristotelovo dijete koje je nadživjelo oca (Onassis nije imao djece s Jackie Kennedy).

Christinina majka bila je prva supruga Aristotela Onassisa, imenom Athina Livanos. Athina je potjecala iz iznimno bogate grčke brodovlasničke obitelji Livanos (otac joj se zvao Stavros Livanos i bio je kao brodovlasnik jedan od glavnih konkurenata Aristotelu Onassisu).

Dakle, Christina Onassis potjecala je iz bogatih obitelji i po majčinoj i po očevoj strani. Kad se njen otac oženio s Jackie Kennedy, udovicom američkog predsjednika, Christina je imala već oko 18 godina. Christinin otac Aristotel Onassis nazvao je svoju golemu jahtu Christina, upravo po kćeri. Zanimljivo je da ta jahta plovi i danas, pod imenom Christina O, a još je uvijek jedna od najvećih na svijetu. Dužine je 99,06 metara, a njeno iznajmljivanje košta oko 600.000 dolara na tjedan.


Christina Onassis udavala se četiri puta, no brakovi su joj trajali samo po nekoliko godina. Umrla je sa svega 37 godina života. Rodila je samo jednu kćer – Athinu Onassis Roussel – koja je naslijedila veći dio bogatstva Onassisovih. Athina je rođena 1985. godine, a bavi se natjecateljskim jahanjem.

Komentari