Na današnji dan

Chelsea Clinton – kći moćnih političara i prvostupnica povijesti – 1980.

Chelsea se 1997. godine odlučila upisati na Sveučilište Stanford, gdje je uspješno završila studij povijesti, stekavši bakalaureat.

Dana 27. veljače 1980. godine rođena je Chelsea Clinton, kći američkog predsjednika Billa Clintona i predsjedničke kandidatkinje Hillary Rodham Clinton. Chelsea je rođena u gradu Little Rocku u američkoj saveznoj državi Arkansas, u trenutku kad je njen otac već bio guverner te države. Naime, Bill Clinton pobijedio je prvi put na izborima za guvernera Arkansasa još 1978. godine, kad su mu bile samo 32 godine. Hillary Rodham Clinton, koja je tada bila prva dama Arkansasa, imala je u trenutku rođenja svog jedinog djeteta, spomenute Chelsea, također 32 godine.

Budući da je Bill Clinton 1992. godine pobijedio na izborima za predsjednika SAD-a, Chelsea se već u dobi od 12 godina sa svojim roditeljima uselila u Bijelu kuću. Nakon dolaska u američki glavni grad Washington, Bill i Hillary upisali su Chelsea u privatnu školu zvanu Sidwell Friends School, koju su ranije pohađala djeca Theodorea Roosevelta i Richarda Nixona, a kasnije i djeca Baracka Obame te unuci Joea Bidena. Nakon završetka te škole Chelsea se 1997. godine odlučila upisati na Sveučilište Stanford. Tamo je uspješno završila studij povijesti, stekavši bakalaureat. Kasnije se upisala na Sveučilište u Oxfordu, gdje je stekla magisterij iz međunarodnih odnosa, a kasnije u životu i doktorat iz istog područja.

Komentari