Na današnji dan

Budući kralj Jordana s američkim obrazovanjem – 1994.

Krunski princ Hussein bin Abdullah upisao se na znamenito Sveučilište Georgetown, prvo katoličko sveučilište u SAD-u, koje se nalazi u američkom glavnom gradu Washingtonu, samo nekoliko kilometara od Bijele kuće.

Dana 28. lipnja 1994. godine rođen je jordanski krunski princ Hussein bin Abdullah. On bi u budućnosti trebao postati kraljem Jordana, kao nasljednik svog oca Adullaha II., današnjeg kralja. Hussein bin Abdullah najstariji je kraljev sin i posjeduje službeni položaj krunskog princa. Smatra se da jordanska kraljevska dinastija potječe od samog Muhameda, preko njegove kćeri Fatime.

Zanimljivo je da je majka krunskog princa Husseina bin Abdullaha poznata kraljica Ranija od Jordana. Ona je podrijetlom Palestinka, a rođena je u Kuvajtu. Više je puta proglašivana najljepšom kraljevskom suprugom na svijetu.

Krunski princ Hussein bin Abdullah upisao se na znamenito Sveučilište Georgetown (engl. Georgetown University) koje se nalazi u američkom glavnom gradu Washingtonu, samo nekoliko kilometara od Bijele kuće. To je bilo prvo katoličko sveučilište u SAD-u, a pohađale su ga mnoge poznate javne osobe, npr. Bill Clinton i José Manuel Barroso. Otac krunskog princa Husseina, kralj Abdullah II. od Jordana, također je studirao ondje.


Komentari