Na današnji dan

Britanski feldmaršal Montgomery bio je sin biskupa – 1887.

Otac feldmaršala Bernard Montgomeryja od Alamaina bio je biskup australskog otoka Tasmanije. Da stvar bude bolja, čak je i majka feldmaršala Montgomeryja potjecala iz obitelji anglikanskih svećenika.

Dana 17. studenog 1887. godine rođen je feldmaršal Bernard Montgomery, vjerojatno najpoznatiji britanski časnik iz Drugog svjetskog rata. Feldmaršal Montgomery osobito je poznat po borbama s njemačkim feldmaršalom Rommelom u Sjevernoj Africi (Bitka kod El Alameina). Za svoje uspjehe Montogomery je nagrađen i aristokratskom titulom vikonta Montgomeryja od Alamaina. Inače, titula vikonta u Velikoj Britaniji viša je od titule baruna, a daje i pravo na naslov lorda.

Rijetkima je poznato da je Bernard Montgomery zapravo bio sin jednog biskupa. Naime, njegov otac Henry Montgomery bio je anglikanski biskup. Imao je naslov biskupa Tasmanije, a njegova je dijeceza obuhvaćala australski otok Tasmaniju i susjedne otoke.

Da stvar bude bolja, čak je i majka feldmaršala Montgomeryja potjecala iz obitelji anglikanskih svećenika. Naime, njen otac (feldmaršalov djed) bio je kanonik poznate Westminsterske opatije u Londonu.


Komentari