Na današnji dan

Bono Vox – jedan od najbogatijih svjetskih glazbenika – 1960.

Bono je nadimak dobio od latinske fraze bona vox, što znači dobar glas.

Pjevač Bono je rođen 10. svibnja 1960. godine u irskom glavnom gradu Dublinu. Pravo ime mu je Paul David Hewson. Otac mu je bio Bob Hewson, po vjeri katolik kao i većina Iraca. Majka Iris, naprotiv, po vjeri je bila anglikanka, pripadnica od Engleza u Irsku uvedene protestantske crkve. Bono ima starijeg brata Normana Roberta. Premda su se roditelji dogovorili da će starije dijete odgajati u anglikanskoj vjeri, a mlađe u katoličkoj, ipak je Bono od djetinjstva išao s majkom i bratom u anglikansku crkvu. 

Bono je nadimak dobio od latinske fraze bona vox, što znači dobar glas. Zanimljivo je kako je osnovana grupa U2. Naime, sva četiri njena člana (Bono, The Edge, Adam Clayton i Larry Mullen) pohađala su istu školu – Mount Temple Comprehensive School u Dublinu. Tamo su se upoznali i osnovali bend nakon što je 14-godišnji Larry Mullen stavio oglas na školsku ploču. Zanimljivo je da je Bono upoznao i svoju suprugu u istoj školi, jer su je zajedno pohađali. Počeli su hodati kad je njemu bilo 15, a njoj 14 godina. U braku su do danas i imaju četvero djece.

Bono je danas jedan od najbogatijih ljudi u show-businessu, jer je svojedobno kupio 1,5% dionica Facebooka za 210 milijuna dolara. Danas te dionice vrijede nekoliko puta više i zajedno s ostalim njegovim bogatstvom (primjerice hotelom u Dublinu kojeg je kupio zajedno s The Edgeom) čine ga jednim od najbogatijih svjetskih zabavljača uopće.


Komentari