Na današnji dan

Bogati knez i vojvoda von Arenberg – kandidat za kralja Belgije – 1861.

Prosper Ludwig von Arenberg nosio je titule 7. vojvode od Arenberga, 13. vojvode od Aarschota, vojvode od Meppena, kneza od Recklinghausena, kao i kneza Svetog Rimskog Carstva.

Prosper Ludwig von Arenberg, posljednji vladajući vojvoda od Arenberga umro je 27. veljače 1861. godine. Bio je jedan od najbogatijih ljudi u Belgiji i zapadnom dijelu Njemačke, a potjecao je iz obitelji de Ligne, koja je pripadala najuglednijim dinastijama u Europi. Prosper Ludwig von Arenberg nosio je titule 7. vojvode od Arenberga, 13. vojvode od Aarschota, vojvode od Meppena, kneza od Recklinghausena, kao i kneza Svetog Rimskog Carstva.

Prosper Ludwig von Arenberg rodio se 1785. godine u gradu Enghienu, sijelu obitelji Arenberg. Prosper Ludwig oženio se 1808. godine rođakinjom Napoleonove supruge Jozefine. Ta se Arenbergova supruga zvala Stéphanie Tascher de La Pagerie.

Prosper Ludwig von Arenberg jedno vrijeme bio čak i kandidat za kralja Belgije, no na kraju je izabran Leopold od Sachsen-Coburg-Gothe, ujak britanske kraljice Viktorije. Prosper Ludwig umro je 1861. godine u Bruxellesu, u dobi od 75 godina.


Komentari