Na današnji dan

Bill Gates – jedini čovjek u povijesti s više od 100 milijardi dolara – 1955

Gates se oženio Melindom French, rimokatolkinjom rođenom u Dallasu. Zanimljivo je da Bill i Melinda navodno odgajaju svoju djecu u vjerskom duhu i da djeca s njom idu u katoličku crkvu.

 

Na današnji dan 1955. godine rođen je Bill Gates, osnivač kompanije Microsoft. Rođeno mu je ime William Henry Gates, kao i njegovom ocu, djedu i pradjedu. Ponekad se Billa Gatesa označava kao William Henry Gates III, kako bi se razlikovalo više generacija muškaraca u toj obitelji.

Bill Gates rodio se u gradu Seattleu u američkoj saveznoj državi Washington. U djetinjstvu je s obitelji posjećivao protestantsku crkvu kongregacionalističke denominacije. Godine 1994. oženio se Melindom French, rimokatolkinjom rođenom u Dallasu. U trenutku vjenčanja Bill je imao 38, a Melinda 29 godina. Zanimljivo je da je bogatstvo Billa Gatesa u jednom trenutku premašilo 100 milijardi dolara (otprilike 1999. godine), što je jedinstveni slučaj u povijesti. On i supruga osnovali su zakladu Bill & Melinda Gates Foundation koja posjeduje desetke milijardi dolara. Zanimljivo je da Bill i Melinda navodno odgajaju svoju djecu u vjerskom duhu i da djeca s njom idu u katoličku crkvu.

Komentari