Na današnji dan

Arnold Schwarzenegger djetinjstvo proveo u austrijskom gradiću Thal – 1947.

Schwarzenegger nikada nije izgubio jaki austrijski naglasak po čemu je, osim masivne građe tijela, posebno prepoznatljiv.

Dana 30. srpnja 1947. godine 1947. godine rođen je Arnold Schwarzenegger, američki političar, glumac i bodybuilder koji se u SAD doselio iz Austrije. Rodio se u gradiću Thal pokraj štajerskog glavnog grada Graza. Zanimljivo je da je Schwarzeneggerova rodna kuća danas uređena kao muzej posvećen njemu (njem. Das Arnold Schwarzenegger Museum), a nalazi se na adresi Linakstraße 9 u Thalu.

Schwarzenegger se od rane mladosti bavio se fitnesom i body buildingom, a sa 19 godina zaputio se u Sjedinjene države sa samo 20 dolara i bez znanja engleskog jezika. U SAD-u se prvo proslavio kao body builder zbog čega je prozvan Austrijski hrast. Stečenu slavu iskoristio je da se probije u filmsku industriju, a glumačku slavu, pak, iskoristio je za političku karijeru.

Zanimljivo je da, iako je naučio engleski jezik, i kao glumac i kao političar (guverner Kalifornije) nikada nije izgubio jaki austrijski naglasak po čemu je, osim masivne građe tijela, posebno prepoznatljiv.

Oženjen sje Marijom Shriver, iz obitelji Kennedy, s kojom ima četvero djece,Komentari