Na današnji dan

Aristotel Onassis osnovao Olympic Airlines – 1957.

Aristotel Onassis uložio je znatna sredstva u svoju zrakoplovnu kompaniju. Uniforme za članove posade Olympic Airlinesa dizajnirali su, među ostalima, Coco Chanel i Pierre Cardin.

Dana 6. travnja 1957. godine grčki milijarder Aristotel Onassis osnovao je zrakoplovnu kompaniju Olympic Airlines. Ta kompanija nije započela poslovati od nule jer su u nju uklopljeni dotadašnji manji grčki avioprijevoznici. Za logo kompanije Onassis je želio upotrijebiti krugove iz znaka Olimpijskih igara. Međutim, zbog prava na taj simbol koja je držao Međunarodni olimpijski komitet, logo je ipak morao biti modificiran. Tako je na pet olimpijskih krugova dodan još jedan, a novi je logo naslikan na repove zrakoplova u vlasništvu Olympic Airlinesa. Usvojeno je i tumačenje po kojem prvih pet prstena simbolizira pet kontinenata, dok šesti simbolizira Grčku.

Aristotel Onassis uložio je znatna sredstva u svoju zrakoplovnu kompaniju. Primjerice, nabavio je nove mlazne zrakoplove, koji su 1950-ih godina predstavljali revolucionarnu novost u putničkom zračnom prijevozu. Uniforme za članove posade Olympic Airlinesa dizajnirali su, među ostalima, Coco Chanel i Pierre Cardin. Onassis je 1957. godine, kako bi izgradio veće povjerenje Grka u prijevoz zračnim putem, nudio čak i besplatne letove na kraćim relacijama. Ubrzo je njegova zračna kompanija ostvarila velik rast zarade.

Komentari