Na današnji dan

Anthony Hopkins rođen u Walesu – 1937.

Zanimljivo je da je Anthony Hopkins u dobi od oko 15 godina osobno sreo Richarda Burtona, koji ga navodno i potaknuo na glumačku karijeru (Burton je bio oko 12 godina stariji).

Dana 31. prosinca 1937. godine rođen je britanski glumac Anthony Hopkins. Osobito je zanimljivo da se rodio u Walesu, i to kod grada Port Talbota, istog pokraj kojeg se rodio i znameniti Richard Burton. Dapače, mjesta rođenja tih dvaju slavnih glumaca razmaknuta su samo nekoliko kilometara. Grad Port Talbot nalazi se uz morsku obalu, oko 40 kilometara zapadno od velškog glavnog grada Cardiffa.

Navodno je Anthony Hopkins u dobi od oko 15 godina sreo Richarda Burtona, koji ga je potaknuo na glumačku karijeru (Burton je bio oko 12 godina stariji). Hopkins se upisao na Kraljevski velški koledž za glazbu i dramu u Cardiffu. Prvi profesionalni glumački nastup obavio je Hopkins upravo u rodnom Walesu, i to 1960. godine u gradu Swansea. Prvi filmski nastup imao je 1967. godine, u 30. godini života.

Godine 1991. dobio je Anthony Hopkins nagradu Oscar za najbolju mušku ulogu, i to za film Kad jaganjci utihnu. Godine 1993. proglasila ga je britanska kraljica Elizabeta II. vitezom pa je od tada poznat kao sir Anthony Hopkins.


Komentari