Na današnji dan

Andrea Casiraghi – vjerojatni budući vladar Monaka – 1984.

Andrea Casiraghi unuk je poznate Grace Kelly i sin princeze Caroline od Monaka. Andrea se oženio 2013. godine bogatom južnoameričkom nasljednicom imenom Tatiana Santo Domingo.

Dana 8. lipnja 1984. godine rođen je Andrea Casiraghi, vjerojatni budući knez Monaka. Naime, današnji knez Albert nema zakonitih potomaka pa mu je logična nasljednica njegova sestra Caroline. Njen najstariji sin i nasljednik upravo je Andrea Casiraghi. 

Andrein otac bio je talijanski poslovni čovjek Stefano Casiraghi, drugi suprug princeze Caroline. Stefano Casiraghi tragično je poginuo 1990. godine prilikom nesreće s trkaćim gliserom. Naime, Stefano se natjecateljski bavio utrkivanjem glisera, a poginuo je kad se njegovo plovilo prevrnulo pri velikoj brzini. U trenutku pogibije imao je samo 30 godina. Nesreća se dogodila u blizini Cap Ferrata, nedaleko od Monaka.

Andrea Casiraghi ostao je zbog spomenute nesreće bez oca u dobi od samo 6 godina. Princeza Caroline udala se devet godina kasnije za princa Ernesta Augusta od Hannovera. Andrea Casiraghi školovao se u Francuskoj, Kanadi i SAD-u. Uključen je u dobrotvorne aktivnosti, slično kao i njegova majka Caroline.

Dakako, Andrea Casiraghi unuk je poznate princeze Grace (američke glumice Grace Kelly, koja se udala za kneza Rainiera III. od Monaka). Andrea se oženio 2013. godine bogatom južnoameričkom nasljednicom imenom Tatiana Santo Domingo. Dobili su sina imenom Alexandre Andrea Stefano Casiraghi.


Komentari