Na današnji dan

Amerikanka zbog koje se britanski kralj odrekao krune – 1896.

Wallis i Edward upoznali su se kad su njoj bile 34 godine, a njemu 36. Postali su ljubavnici navodno oko 3 godine nakon upoznavanja. Edward VIII. odlučio je odbaciti kraljevsku krunu Velike Britanije da bi se mogao njome oženiti.

Dana 19. lipnja 1896. godine rođena je znamenita Amerikanka Wallis Simpson, radi koje je britanski kralj Edward VIII. odstupio s prijestolja. Naime, Edward VIII. odlučio je odbaciti kraljevsku krunu Velike Britanije da bi se mogao njome oženiti. Napomenimo da je on bio ujedno i vladar Kanade, Australije, Novog Zelanda, Južne Afrike i Irske, te car Indije. Svi ti vladarski naslovi abdikacijom su prebačeni na njegovog brata Georgea VI. (oca današnje britanske kraljice Elizabete II.)

Wallis je rođena na današnji dan kod mjesta Blue Ridge Summit u američkoj saveznoj državi Pennsylvaniji. 

Rođeno ime bilo joj je zapravo Bessie Wallis Warfield, pri čemu je srednje ime Wallis naslijedila od oca (to neobično ime može biti i muško i žensko). Kasnije je odbacila prvo ime Bessie, a prezime Simpson dobila je tek po svom drugom suprugu Ernestu Aldrichu Simpsonu, za kojeg je još bila udana kad se Edward zaljubio u nju.

Wallis i Edward upoznali su se kad su njoj bile 34 godine, a njemu 36. Postali su ljubavnici navodno oko 3 godine nakon upoznavanja.


Komentari