Na današnji dan

Američki pilot poginuo slijedeći navodni NLO – 1948.

Pilot Thomas Mantell imao je veliko letačko iskustvo od čak 2,167 sati leta, a bio je i vojni pilot u Normandiji za vrijeme Drugog svjetskog rata.

Na današnji dan dogodio se incident koji je uvelike izmijenio stav američke javnosti prema neidentificiranim letećim objektima. Naime, dok se prije odbacivalo takve navode kao neosnovane, pogibija pilota koji je tvrdio da slijedi jedan NLO navela je javnost da ozbiljnije uzme u obzir mogućnost postojanja takvih letjelica, pa čak i mogućnost da su neprijateljski raspoložene.

Iskusni pilot Thomas Mantell imao je čak 2,167 sati leta, a bio je i vojni pilot u Normandiji za vrijeme Drugog svjetskog rata. Na današnji dan mnogo ljudi na zemlji vidjelo je okrugli objekt u zraku koji se približio površini zemlje, a zatim uzdigao. Mantell je bio već u zraku, pilotirajući zrakoplovom P-51 Mustang iznad savezne države Kentucky, kad je kontrola leta rekla njemu i njegovim kolegama da istraže neidentificirani leteći objekt. Oni su se zaputili u smjeru kugle koja se počela dizati. Njegovi kolege odustali su od potjere na 6900 metara, no Mantell je nastavio, premda nije imao masku s kisikom za disanje na velikim visinama.

Nakon što je dosegao 7600 metara, po svemu sudeći se onesvijestio, a zrakoplov mu je počeo spiralno padati prema zemlji i srušio se na jednu farmu. Do danas je ostalo neobjašnjeno što je bio navedeni okrugli leteći objekt.

Komentari