Na današnji dan

Agatha Christie – 1890.

Zanimljivo je da je Agatha Christie rođena u prilično bogatoj obitelji u turistički atraktivnom priobalnom gradiću Torquayu.

Dana 15. rujna 1890. godine rođena je Agatha Christie, britanska književnica svjetski poznata po kriminalističkim romanima. Osobito su popularnima postali njeni romani s likovima Herculea Poirota i Jane Marple (Miss Marple), no kreirala je i neke druge istražitelje, poput Parkera Pynea, Harleyja Quina i Tommyja Beresforda. Ukupno su njena djela tiskana u više od dvije milijarde primjeraka.

Agatha Christie rođena je u gradiću Torquayu u engleskoj grofoviji Devonu. Torquay je priobalno naselje s dugom turističkom tradicijom, a nalazi se na području koje se naziva „Engleskom rivijerom“. Premda se Torquay nalazi prilično daleko od Londona (oko 250 kilometara), u blizini je lučkog grada Plymoutha.

Zanimljivo je da je Agatha Christie rođena u prilično bogatoj obitelji. Dapače, kuća u kojoj je rođena zvala se Ashfield i funkcionirala je kao vila u spomenutom turistički atraktivnom Torquayu. 


Komentari