Na današnji dan

Adnan Khashoggi – bogati trgovac oružjem povezan sa saudijskom kraljevskom dinastijom – 1935.

ADNAN KHASHOGGI . MILLIARDAIRE SAOUDIEN . DEAUVILLE .

Adnanov otac bio je liječnik saudijskog kralja Abdula Aziza Al Sauda. Vrlo je zanimljivo da je taj isti kralj bio prvi koji je zaposlio oca Osame bin Ladena kao voditelja građevinskih projekata.

Dana 25. srpnja 1935. godine rođen je Adnan Khashoggi, saudijski poslovni čovjek i milijarder. Pretpostavlja se da je njegovo bogatstvo dosezalo 40 milijardi dolara u doba kad je bio najbogatiji (početkom 1980-ih godina). Khashoggi je rođen u Meki, najsvetijem gradu islama i trećem po veličini u Saudijskoj Arabiji. Njegov otac Muhammad Khashoggi bio je liječnik saudijskog kralja Abdula Aziza Al Sauda. Isti kralj bio je prvi koji je zaposlio oca Osame bin Ladena, Mohammeda bin Awada bin Ladena, kao voditelja građevinskih projekata. 

Zanimljivo je da je spomenuti otac Adnana Khashoggija bio turskog podrijetla. Adnanova sestra Samira Khashoggi udala se za bogatog Mohameda Al-Fayeda i postala je majkom Dodija Al-Fayeda (tragično poginulog zajedno s princezom Dianom).

Adnan Khashoggi najpoznatiji je kao trgovac oružjem. Prodavao je američko oružje i opremu proizvedenu od strane divovskih kompanija Lockheed, Raytheon, Northrop, Grumman itd. drugim zemljama. Khashoggijeva jahta Nabila bila je svojevremeno najveća na svijetu, a ime je dobila po njegovoj kćeri (kao i Onassisova jahta Christina). Khashoggi danas živi u Kneževini Monako.


Komentari