Zbog najveće zvijezde talijanskog show-businessa rezale su se žile i ostavljale supruge!

Plavuša s Dalidinom scenskom ekspresivnošću i Madonninom poslovnom proračunatošću vjerojatno je najpoznatija zabavljačica u domovini, a zapažen uspjeh ostvarila je i u inozemstvu. Zacijelo postoje talentiranije pjevačice, plesačice, glumice i voditeljice, ali malo koja može podnijeti usporedbu s njenom karizmom i prštavom energijom. Premda je napunila sedamdeset šest godina, njen seksepil još nije izblijedio. Zbog nje su se rezale žile, ostavljale supruge i pisali ljubavni soneti. Ona je Raffaella Carrà, poznata i kao “Raffa Nazionale” ili jednostavno “la Carra”. Donosimo zanimljivosti iz burnog života najsvestranije zvijezde talijanskog show businessa!

1. Pravim imenom Raffaella Roberta Pelloni, rođena je ratne 1943. godine u Bologni. S ponosom je isticala da joj je predak “hajduk” Stefano Pelloni, koji je inspirirao slavnog pisca Giovannija Pascolija. Djetinjstvo je provela u pitoresknom selu Bellaria-Igea Marina blizu Riminija, pod budnom paskom stroge majke Iris i bogobojazne bake Andreine. Oca, koji je napustio obitelj kad je imala dvije godine, uopće se ne sjeća.

2. Plesom se počela baviti još kao djevojčica, a s nepunih osamnaest odlazi u Rim s čuvenom ruskom koreografkinjom Jiom Ruskajom, koja je obećala da će od nje napraviti zvijezdu. U “vječnom gradu” otkrila je novu ljubav – glumu. Filmove je počela snimati već kao brucošica glumačke akademije, a slavu joj je donijela uloga u ratnoj drami “Ekspres pukovnika Ryana”, u kojoj je glumila bok uz bok s Frankom Sinatrom. Prvog susreta sa serijskim suknjolovcem prisjeća se s osmijehom: “Upoznali smo se na željezničkoj stanici. Promatrao me kao što šakal promatra plijen, a meni je bilo silno neugodno. Idući dan darovao mi je skupocjenu ogrlicu, a nakon mjesec dana poznanstva me zaprosio. Ogrlicu sam izgubila, a bračnu ponudu odbila – nisam htjela da o meni pričaju kao o djevojci koja karijeru gradi preko kreveta!”.

3. Umjetničko ime Carrà uzela je koncem šezdesetih godina prošlog stoljeća, za potrebe zabavne emisije koju je vodila s Domenicom Modugnom. U izravnom prijenosu, učinila je nešto tada nezamislivo: pojavila se u studiju u kratkoj majici koja joj je otkrivala pupak. Muškarcima u prostoriji oduzeo se dah, a emisija je zabilježila rekordnu gledanost. Na optužbe o promoviranje bluda i nemorala, koje su stigle iz crkvenih redova, samo je odmahnula rukom.

4. Paralelno s vođenjem glazbenog showa “Canzonissima”, otpočela je pjevačku karijeru. Uspješnica “Tuca Tuca”, praćena plesom koji je karakteriziralo mahnito zabacivanje glave, mjesecima je bila na prvome mjestu talijanskih top-ljestvica. Kasniji hit, energična numera “Tanti auguri”, postala je neslužbena himna grčke gay zajednice.


5. Emisiju “Milleuci” vodila je s tada slavnom pjevačicom Minom. Ova je navodno bila silno ljubomorna na mlađu i atraktivniju kolegicu te je inzistirala da njenoj suparnici daju isključivo “bapske” komade odjeće.

6. Čelična signora talijanske zabavne scene nikad se nije udavala, čime se ponosi, niti rađala, zbog čega žali. Brojne ljubavnike od javnosti je skrivala kao zmija noge, a među njenim “reckama” su bili nogometaš Gino Stachhini, glumac Enzo Paolo Tirchi i redatelj Gianni Boncompagni. Najduže je “potrajao” koreograf Sergio Japino: puna dva desetljeća, par je bio u strastvenoj vezi punoj uzajamnih nevjera, a nakon prekida ostali su bliski prijatelji te i dalje zajedno ljetuju. Zbog zanosne plavuše raspalo se nekoliko brakova, a jedan ostavljeni ljubavnik pokušao si je prikratiti muke rezanjem žila ali se, srećom, ustrtario te pozvao hitnu prije nego što je iskrvario.

7. Ako proučite Raffaelline odjevne kombinacije, frizure i šminku iz sedamdesetih i osamdesetih godina prošlog stoljeća, bit će vam jasno od koga su inspiraciju crpili stilisti tobože silno originalne Lady Gage!

Piše: Lucija Kapural

Komentari