Zanimljivosti o glazbenicima: Špilja za umiranje, zlosretna zmija i gubitak nevinosti

Tko je nastupao sa zmijom omotanom oko vrata? Čiji je otac za život zarađivao prodajom kokaina? Ujak koje glumice potpisuje jedan od najvećih hitova svih vremena? Donosimo zanimljivosti o slavnim glazbenicima!

1. Pjevač John Mathis, dobitnik “Grammyja” za životno djelo, u mladosti je bio vrstan atletičar. Godine 1955. bio je na osamdeset petom mjestu svijeta u skoku uvis.

2. Rocker Alice Cooper često je nastupao s golemom boom omotanom oko vrata. Njegova gmizava ljubimica stradala je na doista bizaran način: ugrizao ju je zaraženi štakor koji joj je trebao biti večera!

3. Hit-pjesmu “Wild thing”, koju je u originalu izvodila grupa “The Troggs” ali je poznatija po brojnim obradama, 1965. godine je napisao Chip Taylor. Riječ je o ujaku oskarovke Angeline Jolie!


4. Frank Sinatra (na slici!) bolovao je od opsesivno-kompulzivnog poremećaja. Ako je vjerovati njegovoj udovici Barbari, legendarni pjevač tuširao se barem dvanaest puta dnevno!

5. Ranih sedamdesetih godina prošlog stoljeća, članovi tada popularne grupe “The Bee Gees” prihvatili su ulogu u horor filmu “Castle X”, koji se trebao snimati u Jugoslaviji. Nakon smrti jednog od producenata, projekt je otkazan.

6. Pričalo se da je Warren Cuccurullo, nekadašnji gitarist grupe “Duran Duran”, svojedobno obožavateljicama za masne pare prodavao vjeran odljev vlastitog penisa, izrađen od gipsa.

7. Unatoč slavi i priznanjima, legendarni glazbenik Johnny Cash patio je od teške depresije. Godine 1967., nakon što se danima besciljno vozikao, zavukao se u špilju kako bi ondje umro. Puzao je sve dublje, dok se nije našao u potpunom mraku… Tada je, ispričao je u nekom intervjuu, osjetio dubok mir i shvatio da ga Bog nije napustio pa je zaključio kako još nije došlo njegovo vrijeme za umiranje.

8. Anthony Kiedis, frontman grupe “Red Hot Chili Peppers”, nevinost je izgubio u dobi od nježnih dvanaest godina. Djevojku, nužnu sudionicu tog čina, “namjestio” mu je brižni otac, diler kokaina poznat pod nadimkom Blackie Dammet!

Piše: Lucija Kapural

Komentari