U ovom restoranu najveće zvijezde uživale su u najskupljem sladoledu na svijetu, slatkoj ekstravaganciji posutoj zlatnim listićima!

Imate profinjeno nepce i podeblji bankovni račun? Volite impresionirati znance vodeći ih na ekstravagantne večere? Sebe opisujete kao gurmana, dok vas svi ostali smatraju snobom? Ako ste se prepoznali u tom opisu, zaputite se u New York te doživite ultimativno gastronomsko iskustvo u tamošnjem restoranu “Serendipity 3”, raskošnom zdanju bogate povijesti! Od 1954. godine, kad je osnovan, ovaj ugostiteljski objekt privlači dobrostojeću i razmaženu klijentelu. Ondje, okruženi umjetničkim djelima od neprocjenjive vrijednosti, za stolovima obasjanim secesijskim lampama, možete uživati u specijalitetima kojima su se svojedobno gostili Andy Warhol, Marilyn Monroe, Jackie O. i druge zvijezde “teške kategorije”.

Između ostalog, na mjestu na kojem se rađaju slatki snovi od konobara koji se drži ukočeno kao da je progutao metlu možete naručiti najskuplji sladoled na svijetu: cijenom od tisuću dolara, kup “Golden Opulence” (“Zlatno izobilje”) uistinu opravdava svoj naziv. Kako sadrži sastojke koje je potrebno dopremiti s raznih strana svijeta, naručuje se barem četrdeset osam sati unaprijed, a u prosjeku se proda jedan kup mjesečno. Zašto bi, pobogu, netko dao toliko love za običan sladoled? Pa, sve je samo ne običan.

Ako se odlučite “isprsiti”, u elegantnoj čaši od kristala “Baccarat Harcourt” (koju kasnije smijete ponijeti kući i napuniti suzama zbog paprenog računa!) dobit ćete tri kuglice sladoleda od madagaskarske vanilije, obložene jestivim listićima od 23-karatnog zlata, prelivene rastopljenom čokoladom “Amadei Porcelana” (najskuplja čokolada na svijetu!) i posute karipskim kakaom, egzotičnim kandiranim voćem, bademima uronjenim u zlato, višnjama punjenim marcipanom i tartufima, te s još malo smrvljenog zlata. Sa strane će vam poslužiti čašicu ekskluzivnog kavijara “Grand Passion” u umaku od marakuje, naranče i Armagnaca. Sladoled se, pogađate, jede zlatnom žličicom (koju ne smijete ponijeti kući i njome si iskopati oko zbog svoje rasipnosti).

Piše: Lucija Kapural


Komentari