Tri djevojke nestale na krcatoj plaži usred bijela dana

Nestale djevojke. Fotografija: Medium.

Obično kada ljudi nestaju pomišljamo na scenarije iz horor filmova, u kojima se takve stvari događaju na usamljenim mjestima i pod okriljem noći. Ova priča govori o tri djevojke koje su netragom nestale usred dana na krcatoj plaži. Zanima li vas ovaj misteriozni nestanak, pročitajte članak koji slijedi.

Dolazak na idiličnu plažu

Dana 2. srpnja 1966. godine tri djevojke došle su zajedno na plažu smještenu uz jezeru Michigan. Riječ je o tri prijateljice koje je spojila ljubav prema konjima. U pitanju su bile: Ann Miller (21), Patricia Blough (19) i Renee Bruhl (19) s područja Chicaga. Tog su dana otišle na plažu, udaljenu oko sat vremena vožnje od grada. Sve je izgledalo idilično djevojke su prvo skoknule u trgovinu, kako bi kupile kremu za sunčanje, a potom su se smjestila na plaži nedaleko obale.

Deka sa stvarima uočena u noći

Djevojke su došle oko deset prijepodne, no navečer su njihove stvari još bile tamo, ali ne i one. Vrlo je neobično da su djevojke otišle bez osobnih stvari poput novčanika, ključeva od auta. U jednoj od torbica udane Renee bilo je i pismo koje je svjedočilo da je imala bračnih problema. U tom trenutku Anne je bila trudna s oženjenim muškarcem, a moguće je da je u istoj situaciji bila i Patricia.


Odlazak u motornom čamcu

Ubrzo je pokrenuta potraga za nestalim djevojkama, koja je obuhvatila pretraživanje jezera, kopna, ali i zračne prelete područja na kojem su mlade žene nestale. U potragu su uključeni psi tragači, kao i ronioci. No, ništa od svega toga nije dalo rezultate. Nakon što su iscrpljene mogućnosti njihova nalaženja prešlo se na razgovore s rodbinom i prijateljima, kao i svjedocima. Prema iskazima svjedoka i promatranjem snimki koje su toga dana snimljene na plaži, čini se, da su djevojke ušle u manji motorni čamac, koji je vozio atraktivan  muškarac u svojima 20-im a s kojim su krenule na zapadnu stranu jezera.

Prema drugim svjedocima djevojke su viđene u poslijepodnevnim satima, na brodu u društvu trojice muškaraca. Istražitelji smatraju da je moguće da ih je prvo pokupio jedan, a zatim drugi brod. Zbog izjava svjedoka ronioci su temeljito pretražili zapadni dio jezera, gdje su pronađeni dijelovi nekog plovila, ali ne i tijela djevojaka.

Scenariji utapanja i nesreće

Postojao je i scenarij utapanja, no sve su djevojke bile dobre plivačice, zbog čega je ta mogućnost odbačena.

Mogući problemi s “Konjskim sindikatom”

Patricijini prijatelji rekli su da je ona nekoliko mjeseci prije nestanka zadobila ozljede na licu koje su se povezivale s “Konjskim sindikatom”. Sve su tri prijateljice držale konje na ergeli povezanoj s tom organizacijom, u kojem su se događale različite malverzacije oko osiguranja konja i namještanja konjskih utrka. Teoretiziralo se da su djevojke tamo svjedočile nećemo što nisu smjele vidjeti ili čuti.

Plutajuća klinika za ilegalne pobačaje

Novinar Dick Wylie koji je istražio prošlost žena, vjeruje da su s jednim ili dva plovila otišle posjetiti plutajuću kliniku za pobačaje. Tu su kliniku držali Helen i Frank Largo, a koja se nalazila u u blizini plaže. Opis muškarca koji ih je odvezao u manjem čamcu odgovarao bi opisu Ralpha Larga mlađeg, nećaka vlasnika klinike. Moguće da su žene odvedene da obave ilegalni pobačaj u kojem je nešto pošlo po zlu te su nakon toga ubijene.

No u cijeloj je priči nelogično da su svoje osobne stvari ostavile na plaži. Ovaj je slučaj do danas ostao neriješen, a čini se da će takvim i ostati.

Piše: Sonja Kirchhoffer

Komentari