Trenutak od kojega je svaki klinac želio imati svog malog dinosaura!

Današnja srednja generacija je odrasla uz animirane filmove o obitelji Kremenko dok ih najmlađi upoznaju kroz filmske priče. Obitelj Kremenko puna je raznih životinja, no posebno mjesto među njima pripada Dinu, koji je simpatičan kućni ljubimac sasvim prikladan za kameno doba. To je odličan način za upoznavanje dinosaura iako će djeca kroz prikazani suživot s ljudskim bićima dobiti, između ostalog, krivu viziju vremena u kojem su boravili na Zemlji.

Dinosaur kao kućni ljubimac

Dino je kućni ljubimac dinosaur, koji je svoj dom našao u najpoznatijoj obitelji kamenog doba, onoj Freda i Willme Flintstone. Ovaj je serijal došao iz poznatog filmskog studija Hanna-Barbera prije šezdesetak godina te je odmah postao sastavni dio pop kulture. Dino je mali dinosaur tek malo veći od odraslih ljudi svog vremena. Sličan snorkasauru, zapravo je četveronožni, najčešće u animiranoj varijanti ljubičasti kućni ljubimac; koji može hodati uspravno poput čovjeka, ali više voli trčati i hodati na sve četiri. Mesojed je jer jede kosti i lovi miševe. U seriji se pojavljuje prije Fredove i Willmine djece kao ljubičasti dinosaur sa psećom plavom ogrlicom. Nakon rođenja djece Dino je njihov je zaštitnik, a ujedno je i njihova dadilja.

Odan poput psa


Upravo je njegova osobnost u prvom planu u seriji, koja dolazi do izražaja i kroz samu najavnu špicu, a u kojoj se Fred vraća s pola, a pri tome ga željno iščekuje Dino, koji odmah nekontrolirano trči prema njemu i ruši ga. Fred, se naravno ljuti, ali mu ljutnja ne pomaže. S druge strane Dino je osjetljiv na Fredove laži i to otvoreno pokazuje. Kada Fred pokušava lagati njemu ili nekom u njegovom prisustvu jednostavno poludi. On je inače veseo, odan, prijateljski raspoložen i inteligentan ljubimac.

Ovaj je serijal vjerujemo u većini nas probudio želju za povratak u kameno doba, naravno kada bi ono izgledalo kao u animiranom svijetu. U svakom slučaju današnja srednja generacija se vraća u dane mladosti gledajući Kremenka, i uživa podjednako u  starim ili novijim dogodovštinama. Sigurni smo da će i nove generacije u ovom serijalu podjednako uživati.

Piše: Sonja Kirchhoffer

Komentari