Tajna čuvana četiri desetljeća: Tko – ili što – je Angie iz hita grupe “The Rolling Stones”?

Gotovo četiri desetljeća, obožavatelji grupe “The Rolling Stones” pokušavali su pronaći odgovor na pitanje: tko je misteriozna Angie iz istoimenog hita koji su davne 1973. godine napisali Mick Jagger i Keith Richards? Prema jednoj teoriji, riječ je o slavnoj glumici Angie Dickinson, koja je mijenjala muževe i ljubavnike kao čarape, nerijetko ih tretirajući kao stare krpe jednom kad bi joj dosadili. Nešto veći broj zagovornika imala je Richardsova kćerkica Dandelion Angela, koja se rodila nekoliko mjeseci prije nego što je pjesma napisana. Ipak, u trci je najduže vodila Angela Bowie.

Ova atraktivna manekenka i wannabe glumica bila je vrlo aktivna na groupie sceni šezdesetih godina prošlog stoljeća, a nakon što je poševila većinu frontmena uspješnih rock grupa – i pokojeg basista – uplovila je u bračnu luku s Davidom Bowiejem. Punih devet godina dijelili su dobro, zlo i heroin, a kad ju je ovaj šutnuo, povrijeđena žena izgadila ga je u showu Joan Rivers. Između ostalog, ispričala je kako je bivšu goru polovicu zatekla u krevetu s Mickom Jaggerom – onim istim s kojim je i sama imala običaj povremeno lijegati! Nakon što je Bowie dobio skrbništvo nad zajedničkim sinom, Angela je završila kod psihijatra, ali se dobri doktor objesio sat vremena prije druge seanse. To, ne trebamo posebno naglašavati, nije pomoglo njezinu mentalnom oporavku.

Sve ove teorije su maštovite i zabavne, ali ujedno i pogrešne. Istina je otkrivena 2010. godine, kad se štivo jednostavnog naslova “Life” (“Život”) pojavilo na policama svjetskih knjižara. Riječ je, naime, o autobiografiji Keitha Richardsa, u kojoj pustopašni gitarist otvoreno progovara o svojim seksualnim eskapadama, ali i o borbi s opijatima u rasponu od vina do heroina. Između ostalog, Richards konačno otkriva tko je Angie… Preciznije, što je Angie. Ne radi se o nikakvoj priležnici niti plodu slabina, već o pseudonimu za – heroin! Pjesma, naime, na metaforičan način govori o Richardsovu pokušaju – valjda stotom u nizu neuspjeha – da se ostavi te opasne supstancije u modernom rehabu u Švicarskoj.

Piše: Lucija Kapural


Komentari