Sramotno uhićenje rock zvijezde: Nisi čula za mene?! Ubit ću boga u tebi!

Od vrijeđanja obožavatelja i uriniranja u javnosti, preko vožnje u pijanom stanju i posjedovanja narkotika do obiteljskog nasilja i ubojstava, brojne su se rock zvijezde našle na pogrešnoj strani zakona te, posljedično, s pogrešne strane zatvorskih rešetki. Mada su mnogi kolege počinili daleko ozbiljnije zločine od njega, Chris Robinson upisao se u povijest kao protagonist najbizarnijeg i, ako nas pitate, najsramotnijeg uhićenja otkad je mikrofona i električne gitare.

U svibnju 1991., bradati i drogirani frontmen grupe “The Black Crowes”, koja je godinu dana ranije objavila hvaljeni debitantski album “Shake Your Money Maker”, kupovao je gajbu piva u supermarketu u Denveru. Pokušaj da se zakrabulji šiltericom i sunčanim naočalama pokazao se neuspješnim, možda zato što je Robinson visok gotovo dva metra… A možda i zato što je podsvjesno htio da ga prepoznaju i ukažu mu dostojno divljenje. “To je on, pjevač ‘Crowesa’… Oh, nadam se da će mi dati autogram!” uzbuđeno je šapnula neka tinejdžerica prijateljici. Robinson je već počeo navlačiti izraz rock božanstva koje se, eto, mora gnjaviti dijeljenjem autograma dosadnim obožavateljima, kad je začuo odgovor dotične prijateljice, neugledne buce: “Crowes? Tko su pak ti?”

Pjevačeva urođena samodopadnost, pospješena LSD-jem koji je konzumirao prije ulaska u trgovinu, dovela je do bizarnog incidenta. “Nisi čula za moj bend, debela nakazo, ali zato sigurno znaš nabrojati sve vrste čipsa!” zaurlao je na školarku, a svjedoci tvrde da mu je vena na čelu iskočila od bijesa. “Evo ti, požderi i ovo!” prosiktao je prije nego što je nesretnici, držeći je za vrat, počeo gurati čokoladne bombone u usta, da bi potom pljunuo na nju. Osim zbog remećenja javnog reda i mira te nanošenja lakših fizičkih ozljeda, uhićen je zbog krađe: onako mahnit, zaboravio je platiti gajbu s kojom je izjurio iz dućana. Tašti nasilnik kažnjen je globom od 53 dolara i uvjetnom zatvorskom kaznom u trajanju od šest mjeseci, a o incidentu je odbio javno progovoriti, tvrdeći da se ničeg ne sjeća. Da smo na njegovu mjestu, i mi bismo igrali na kartu amnezije…

Piše: Lucija Kapural


Komentari