Smrt “Debelog momka”: Kako je pijana oklada mladu studenticu pretvorila u ubojicu

John Powell, mladić iz Jolieta u Illinoisu, imao je dobar život. Roditelji su ga obožavali, na poslu je netom dobio promaknuće, a automobil o kojem je dugo sanjao, ganc novi “Ford Mustang”, ponosno se kočio u njegovoj garaži. Powell, međutim, nije bio zadovoljan: maštao je o tome da postane rapper, i to onaj opaki, gangsta, ali su prijatelji ismijali njegove početničke pokušaje za mikrofonom. Ne želeći odustati od svoga sna, po čitave noći je slagao rime, prijavljivao se na rap-duele i svladavao ulični govor lokalnih mangupa, te je pomalo počeo graditi kredibilitet među ljubiteljima toga glazbenog žanra. Premda tanak kao glista, uzeo je umjetničko ime “Fatboy” (“Debeli momak”) i počeo redovito nastupati po klubovima u rodnome gradu. Te večeri, na privatnoj zabavi u Crest Hillu prije deset godina, nadmašio je sam sebe: gosti su mu frenetično pljeskali, a cure dobacivale zavodljive poglede.

Osokoljen uspjehom i “žesticama” koje je strusio te večeri, žgoljavi “Debeli momak” šepurio se poput purana a, kako bi dokazao da je autentični gangsta, počeo je pričati o tome da pravi muškarac mora znati kontrolirati svoje žene. To je izazvalo negodovanje pripadnica ljepšeg spola, a Powell im je, kako bi dokazao svoju nadmoć, postavio izazov: “Kladim se u pet dolara da me nijedna od vas ne može oboriti s nogu. Evo, dajte sve od sebe: ja ću staviti ruke iza leđa, a vi me raspalite iz sve snage po glavi. Ako padnem, lova je vaša. Što je, nema dobrovoljki?”

Na Powellovu nesreću, bilo je dobrovoljki. Tiffany Startz, ljupka 22-godišnjakinja, odložila je kriglu piva, skinula veliki prsten s ruke, a potom se pripremila za udarac protrljavši zglobove. “Udari, mala, udari najbolje što znaš!” dražio ju je rapper. Plavokosa studentica uslišala mu je želju – snažnim krošeom raspalila ga je po nosu. Powell je, tehnički gledano, dobio okladu – ostao je stajati na nogama, barem narednih nekoliko minuta. Nije je, međutim, stigao naplatiti: od siline udarca, pukla mu je aorta u vratu. Nakon što se onesvijestio, hitno je otpremljen u bolnicu, u kojoj je umro od iskrvarenja. Tiffany se sudilo zbog ubojstva na mah, ali ju je porota proglasila nevinom. Unatoč tome, rekla je da ne može sebi oprostiti zbog onoga što je učinila i kako će se čitav život osjećati krivom.

Piše: Lucija Kapural


Komentari