Smiješna povijest rock’n’ rolla: Mrtvi klokani, pobožni revolveraši i goli patuljci

Život rock zvijezda nije jednostavan. Treba odraditi sve te gaže, ugostiti u krevetu vojsku groupie djevojaka, pošmrkati nepregledne lajne kokaina… Nakon nekog vremena, takav životni stil ostavi traga na mentalnoj stabilnosti čovjeka. Donosimo četiri najzabavnije anegdote iz povijesti rock’n’ rolla:

Pijani glazbenici i oživjelo truplo

Vozeći se australskom pustoši, članovi grupe “Status Quo” autobusom su naletjeli na klokana koji je, činilo se, ostao na mjestu mrtav. Rockeri, koje sudbina životinje nije pretjerano pogodila, odlučili su se fotografirati s njenim truplom. Da stvar bude zabavnija, “pokojniku” su odjenuli kožnu jaknu, a potom su zauzeli pozu. Bljeskalica fotoaparata probudila je ošamućena ali itekako živog klokana, koji je skočio na noge junačke i pobjegao od pijanih i drogiranih budala. Raspoložena ekipa prasnula je u gromoglasan smijeh. Kad je vozač shvatio da su u jakni s kojom je klokan odskakutao bili ključevi autobusa, smijeh je iznenada utihnuo…

Romantični ženskar

Barry Gibb, pjevač grupe “The Bee Gees”, bio je notorni ženskar, ali s romantičnim pristupom. Udarna rečenica koju je koristio pri “upucavanju” atraktivnim pripadnicama suprotnog spola bila je sljedeća: “Oborila si me s nogu, ljubavi… Želiš li se udati za mene?” Gibb je hodao svijetom s džepovima punim zaručničkog prstenja. Metoda je davala rezultate sve dok ga na vratima backstagea nije dočekalo šest bijesnih “zaručnica”. Nakon što su ga svojski nalemale i iščupale mu poveći pramen kose, iznašao je novu rečenicu za pristupanje damama: “Oborila si me s nogu, ljubavi… Želiš li se poševiti sa mnom?”


Pet Biblija, trideset sedam pištolja

Kralj rock ‘n’ rolla Elvis Presley posjedovao je trideset sedam pištolja i rado ih je koristio. Pucao je u automobile koji nisu htjeli krenuti. Pucao je po restoranima ako bi usluga bila odveć spora. Zidove studija u Gracelandu ispunio je mecima, zato što mu se nije sviđao zvuk na nekim pjesmama. Pucao je čak i u ljuljačku svoje kćeri, nakon što je malena pala s nje i ogulila koljena. Osim pištolja, skupljao je religijske statue i literaturu. Prema vlastitom priznanju, bio je “duboko spiritualna osoba”: posjedovao je pet Biblija, a oko vrata je nosio križ, Davidovu zvijezdu i minijaturnu figuricu Bude. Zašto? Kako je objasnio, nije htio “propustiti priliku da dospije u raj zbog pukih tehnikalija”.

Tulum za pamćenje

Freddie Mercury bio je poznat po razvratnim zabavama koje je priređivao. Godine 1978. uzvanike na njegovom tulumu u New Orleansu zabavljali su goli patuljci koji su se hrvali u blatu, gutači vatre, pripadnici plemena Zulu koji su izvodili tradicionalne plesove, transvestiti koji su se skidali uz pratnju bongosa i jedan omanji aligator. Za šefove diskografskih kuća organizirao je dodatni sadržaj: jedan po jedan ulazili su u zamračenu garderobu u kojoj ih je neka mlada djevojka oralno zadovoljavala!

Piše: Lucija Kapural

Komentari