Slavni glumac pucao je u vlastitog sina, a kći ga je opisala kao psihopata!

Tjedan u kojem se održava “Super Bowl”, završnica doigravanja NFL lige američkog nogometa, vrijeme je kad se američki očevi tradicionalno druže sa sinovima uz hamburgere i pivo. U tom tjednu, godine 2007., problematični odnos glumca Ryana O’Neala i Griffina, njegova sina iz prvog braka, došao je do kritičnog usijanja.

Tople subotnje večeri, Ryan je u društvu nevjenčane supruge Farrah Fawcet, menadžera Neila Hassmana i nekolicine prijatelja večerao u otmjenom restoranu u Los Angelesu. Farrah je slavila šezdeseti rođendan, a veselo društvo je u jednom trenutku odlučilo prenijeti tulum u Ryanovu vilu u Malibuu. Ondje ih je dočekalo dvoje ljudi: namršteni Griffin i njegova vidno zbunjena djevojka. Kako je Griffin oduvijek mrzio Farrah, Ryan je, ne želeći kvariti raspoloženje ekipi, zamolio sina da ode, skupa s curom. U tom trenutku, mladiću se “spustila roleta”.

Uz urlik koji će okupljeni kasnije opisati pretencioznim epitetom “praiskonski”, momak je dohvatio žarač te snažno zamahnuo u smjeru očeve glave. Ryan se, srećom, izmaknuo, no Griffin nije pokazivao ni trunke namjere da prestane s napadom. Strahujući za vlastiti život, glumac je dohvatio revolver te pucao na vlastitog sina, lakše ranivši njegovu trudnu djevojku. Na sudu, zvijezda serijala “Gradić Peyton” i filmova “Ljubavna priča”, “Mjesec od papira” i “Barry Lyndon” (na slici je prizor iz potonje povijesne drame!) ustvrdila je kako se radilo o samoobrani, što je posvjedočio i blijedi, do srži šokirani Hassman.

Glumčeva kći Tatum O’Neal je, međutim, ispričala drugačiju priču. “Moj otac je nasilan čovjek, možda čak i psihopat. Takav je bio i prije nego što se počeo drogirati, tako da izgovora za njega nema. Mene je svakodnevno šamarao, a mom polubratu Griffinu jednom je prilikom izbio dva prednja zuba. Uopće ne vjerujem u njegovu verziju događaja. Griff mi je ispričao da je otac prvi njega napao i da ga je htio ubiti. Nemam razloga da sumnjam u bratove riječi!”, ispričala je u intervjuu nedugo nakon incidenta. Život, čini se, piše maštovitije sapunice od one u kojoj se Ryan O’Neal proslavio!

Piše: Lucija Kapural


Komentari